За нас
История, мисия и визия

ТПК "Д.БЛАГОЕВ", гр.София е създадена през 1947 г. и започва своята дейност с предоставянето на шивашки услуги в група ателиета. За повече от 60 години нашата дейност се разширява чрез активното излизане на вътрешния и международните пазари с висококачествени колекции и модели на съвременни мъжки и дамски облекла.


ТПК "ДИМИТЪР БЛАГОЕВ" е една от най-известните и авторитетни кооперации в структурата на кооперативния сектор у нас. При нас работят образовани и висококвалифицирани моделиери, работници и служители, с професионализъм и утвърдени традиции.


ТПК "Д.БЛАГОЕВ" управлява значителен за бранша собствен производствен комплекс, включващ цех от 2000 кв.м, предназначен за изработка на облекла за износ и за вътрешния пазар, оборудван с най-съвременни машини, CAD система и комплексен административен център. Производството на лека дамска конфекция заема основно място в износа за страни от ЕС.


В две модни къщи и в пет ателиета за услуги на граждани се изработват облекла по индивидуална поръчка, както и униформени облекла за фирми и училища, национални носии, сценични облекла за театри и филмови продукции. В ателиетата се предлагат дребни шивашки услуги и репаратура на облекла.


Производство на:

Лека дамска конфекция
- блузи,
ризи, поли, рокли, сака, панталони.